زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
 

تهدید ابلیس (قرآن)





یکی از مصادیق تهدیدشدگان که در آیات قرآن معرفی شده‌اند، ابلیس است.


۱ - تهدید به دوزخ



تهدید ابليس به دوزخ، از سوى خداوند:
۱. «... ثُمَّ قُلنا لِلمَلكَةِ اسجُدوا لِاءدَمَ فَسَجَدُوا الّا ابليسَ لَم يَكُن مِنَ السجِدين‌• قالَ فَبِما اغوَيتَنى لَاقعُدَنَّ لَهُم صِرطَكَ المُستَقيم‌• قالَ اخرُجِ‌نها مَذءومًا مَدحورًا لَمَن تَبِعَكَ مِنهُم لَاملَانَّ جَهَنَّمَ مِنكُم اجمَعين؛... بعد به فرشتگان گفتیم: برای آدم خضوع کنید! آنها همه سجده کردند؛ جز ابلیس که از سجده‌کنندگان نبود. گفت: اکنون که مرا گمراه ساختی، من بر سر راه مستقیم تو، در برابر آنها کمین می کنم! فرمود: از آن (مقام)، با ننگ و عار و خواری ، بیرون رو! و سوگند یاد می‌کنم که هر کس از آنها از تو پیروی کند، جهنم را از شما همگی پر می‌کنم!»
۲. «الّا ابليسَ ابى‌ ان يَكونَ مَعَ السجِدين‌• وانَّ جَهَنَّمَ لَمَوعِدُهُم اجمَعين؛جز ابلیس، که ابا کرد از اینکه با سجده‌کنندگان باشد. و دوزخ، میعادگاه همه آنهاست!»
۳. «قالَ يابليسُ ما مَنَعَكَ ان تَسجُدَ لِما خَلَقتُ بِيَدَىَّ استَكبَرتَ ام كُنتَ مِنَ العالين‌• قالَ فَالحَقُّ والحَقَّ اقول‌• لَاملَانَّ جَهَنَّمَ مِنكَ ومِمَّن تَبِعَكَ مِنهُم اجمَعين؛گفت: ای ابلیس! چه چیز مانع تو شد که بر مخلوقی که با قدرت خود او را آفریدم سجده کنی؟! آیا تکبر کردی یا از برترینها بودی؟! (برتر از اینکه فرمان سجود به تو داده شود!) که جهنم را از تو و هر کدام از آنان که از تو پیروی کند، پر خواهم کرد!»

۲ - پانویس


 
۱. اعراف/سوره۷، آیه۱۱.    
۲. اعراف/سوره۷، آیه۱۶.    
۳. اعراف/سوره۷، آیه۱۸.    
۴. طباطبایی، محمدحسین، المیزان فی تفسیر القرآن، ترجمه موسوی همدانی، ج۸، ص۳۹.    
۵. حجر/سوره۱۵، آیه۳۱.    
۶. حجر/سوره۱۵، آیه۴۳.    
۷. ص/سوره۳۸، آیه۷۵.    
۸. ص/سوره۳۸، آیه۸۴.    
۹. ص/سوره۳۸، آیه۸۵.    
۱۰. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج۱۱، ص۷۴.    


۳ - منبع


مرکز فرهنگ و معارف قرآن، فرهنگ قرآن، ج۹، ص۳۱۷، برگرفته از مقاله «تهدیدشدگان (ابلیس)».    


رده‌های این صفحه : تهدید | شیطان | موضوعات قرآنی




آخرین نظرات
کلیه حقوق این تارنما متعلق به فرا دانشنامه ویکی بین است.